gamer-fortnite

Parhaat PC-formaatin moninpelit

Nykypäivänä internetin maailma on pullollaan mitä erilaisimpia moninpelejä. Sana “multiplayer” onkin tullut monelle intohimoiselle pelaajalle erittäin tutuksi, ja kyseinen sana suomen kielelle käännettynä tarkoittaa moninpeliä. PC-formaatti ei ole lainkaan kuollut, vaikka erilaiset konsolit valtaavatkin entistä suurempaa markkinaosuutta pelien maailmasta valtavilla valikoimillaan ja uutuuksillaan. Monet pelaajat itse asiassa suosivatkin tietokonealustaa sen sijaan, että nauttisivat peleistään konsoleilla. Pelaajat usein perustelevat valintaansa pelimukavuuden puolesta.

Moninpeleissä ideana on se, että pelaaja on oman pelinsä pelaamisen ohella yhteydessä satoihin tai jopa tuhansiin muihin pelaajiin internetin välityksellä. Joskus toiset pelaajat ovat peleissä vihollisen asemassa ja toisinaan taas on tärkeää tehdä yhteistyötä muiden pelaajien kanssa, jotta oma peli pysyy käynnissä. Tällä tavalla pelaaja saa erilaisia tehtäviä suoritettua. Toisinaan muutoin jopa yksinkertaisetkin pelit ovat huomattavasti hauskempia, kun niitä saa pelata toisten ihmisten seurassa.

Fortnite

Fortnite on uusi villitys, joka on kerännyt ennennäkemättömän paljon pelaajia mukaansa ympäri maailmaa. Pelin ideana on se, että pelaaja rakentaa itselleen linnoituksia ja puolustaa niitä vakavaa zombien uhkaa vastaan. Toiset pelaajat ovat tärkeässä asemassa pelin kulkuun nähden ja ilman muita ei pelissä pärjää kovin pitkälle. Fortnite on myös panostanut suuresti pelin grafiikkaan ja koko pelin suunnitteluun, mikä on vedonnut pelaajiin ympäri maailmaa.

League of Legends

League of Legends antaa pelaajalle kaiken, mitä moninpeliltä voisi ikinä toivoa. Pelaaja voi yhdistää itsensä laajaan verkostoon joko internetin kautta tai vastaavasti perustaa oman moninpelinsä suoraan kotoaan käsin eri laitteilla. League of Legends -pelistä onkin kehittynyt innokkaimmille pelaajille jopa elämäntyyli, johon pelaaminen kuuluu yhtä suurena osana kuin muutkin arkielämän osat. League of Legends -pelissä hahmonsa voi kehittää huippuunsa ja olla tällä tavalla koko peliyhteisön ihailun kohde.

World of Warcraft

World of Warcraft on ollut suosiossa vuosi toisensa jälkeen. Kyseessä on Blizzard Entertainmentin valtava moninpeli, joka sijoittuu uskomattomaan fantasiamaailmaan. World of Warcraftia pelatakseen pelaajan tulee maksaa kuukausimaksu, minkä jälkeen hän voi valita asettuvansa jonkun suuren heimon tai rodun puolelle ja kehittää hahmoaan tämän puolen parissa. Heimot ovatkin keskenään suuressa konfliktissa ja kilpailussa. Suurin osa pelistä kuitenkin perustuu erilaisten tehtävien suorittamiseen joko yksin tai muiden pelaajien avustamana.

Rocket League

Mikäli fantasiamaailmat ei satu kiinnostamaan tai tuntumaan omalta pelialueelta, kannattaa tutustua kevytmielisempiin ja hauskuuteen perustuviin peleihin kuten Rocket League. Kyseinen peli on moninpeli, joka sijoittuu autoilun maailmaan. Pelaajan tulee oppia mitä erilaisimpia temppuja ampumisesta ajamiseen, jotta peli kulkee eteenpäin saumattomasti, ja pelaaja voi voittaa mainetta ja kunniaa. Olipa pelisi mikä tahansa, moninpelin mahdollisuus tekee pelaamisesta jännittävää ja hauskaa jokaisella pelikerralla. Niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!